Kunnat panostavat ympäristöystävälliseen kaupunkisuunnitteluun

Kunnat panostavat ympäristöystävälliseen kaupunkisuunnitteluun

Suomalaiset ovat ympäristöystävällistä kansaa iästä ja toimenkuvasta riippumatta. Ei siis ihme, että Suomella on hienona tavoitteena olla lähes täysin hiilineutraali maa vuoteen 2035 mennessä. Tällä hetkellä vuonna 2023 moderni kaupunkisuunnittelu huomioi entistä paremmin kaikki ympäristön esteettiset, ekologiset sekä muut viihtyisyyttä lisäävät seikat.

Haluaisitko sinä olla kaupunkisuunnittelija? Olisiko tavoitteenasi asuinalue, jonka alueella asuvat ihmiset tekisivät yhdessä alueesta viihtyisän? Yhteistä toiminta voisi olla vaikkapa urheilukisojen, elokuva-iltojen, ruoanlaitto- tai käsityökurssin tai vaikkapa naamiaisten järjestäminen. Naamiaistarvikkeet arkeen ja juhlaan löytyvät helposti partyking.fi -verkkokaupasta. Eräs mukava vaihtoehto on pukeutua itse tekemääsi ainutlaatuiseen naamiaisasuun tai laadukkaisiin partyking.fi -verkkokaupasta saataviin asuihin.

Verkosta löydät katseita keräävät naamiaisasut vaativaankin makuun

Minkälaisen naamiaisasun sinä haluaisit? Haluaisitko säväyttää taloyhteisön omissa juhlissa poliitikkona, urheilijana, mielenkiintoisena satu- tai vaikka sympaattisena eläinhahmona? Partyking.fi – nettimyymälä tarjoaa laadukkaita ja värikkäitä asuja laidasta laitaan.

Erityisen suosittuja juhlissa ovat naamiot, joita käyttämällä voit näyttää halutessasi ympäristöystävälliseltä sammakolta, oravalta, koiralta tai vaikkapa USA:n presidentiltä.

Yhteiset juhlat kaikenikäisten alueella asuvien kesken lisäävät alueella asuvien henkilöiden yhteenkuuluvuuden tunnetta. Joten ei muuta kuin suunnittelemaan yhteistä tekemistä!

Kaupunkisuunnittelulla on ylevät päämäärät

Viime vuosina yhdeksi erittäin tärkeäksi seikaksi kaupunkisuunnittelussa on muodostunut rakennetun ympäristön suojelu. Suunnittelijoiden tehtävänä on kaavoittaa alue niin, että kulttuurihistoriallisesti tärkeät kiinteistöt säilyvät edustavina sukupolvesta toiseen. Kaupunkisuunnittelussa erittäin tärkeää on myös se, että jokaiselle kunnalle ja kaupungille laaditaan oma selkeästi jäsennelty pohjakaava toimivine vesi- ja viemärijärjestelmineen.

Monille eri alueiden asukkaille tulee uutena tietona se, että moderni kaupunkisuunnittelu ulottuu hyvin pitkälle, sillä se syntyi teollisen vallankumouksen aikana 1700–1800-lukujen vaihteessa. Järkevän kaupunkisuunnittelun avulla haluttiin parantaa alueiden elinoloja ja tehdä jostakin alueesta viihtyisä eri ammateissa toimivien asukkaiden tarpeet huomioiden.